Program Roku TV Ready rozšiřuje svůj dosah

Řešení Roku TV Ready je určeno pro periferie, jako jsou soundbary. Jedná se o certifikaci, která umožňuje ovládání kompatibilních zařízení přímo z rozhraní televize, klasickým TV ovladačem.

V roce 2022 se k Roku TV Ready přidávají noví partneři, a to Polk Audio a Westinghouse. Další novinkou je, že zatímco doposud byla služba dostupná jen v USA, nově se rozšiřuje i do Kanady, Mexika a Velké Británie. V průběhu následujícího roku se bude mezinárodní dosah certifikace rozšiřovat, jen zatím není jasné, do jakých zemí to přesně bude.

Certifikační program byl vůbec poprvé uveden na CES 2020. K partnerům Roku TV Ready doposud patřily firmy jako Bose, Definitive Technology, Element, Hisense, JVC, Pheanoo, Philips, TCL a Sound United (pod tuto firmu patří značka Denon).

Zařízení kompatibilní s Roku TV Ready můžete přes dálkové ovládání televize různě nastavovat, konfigurovat a přizpůsobovat jejich zvuk obrazu svému. Velká část podporovaných produktů se k TV připojuje přes HDMI, ale podporovány jsou už i bezdrátové TV reproduktory.

Zveřejněno: 04. 01. 2022