První 360Hz QD-OLED monitory už příští rok?

V letošním roce se na trh dostaly první OLED a QD-OLED monitory s obnovovací frekvencí 240 Hz, ale zde vývoj nekončí. Příští rok by v tomto směru mohl být o 50 % lepší.

Alespoň to vyplývá z cestovní mapy společnosti MSI, která unikla na internet. Firma podle ní plánuje uvést na trh šestici nových monitorů. Dva z nich, využívající technologii QD-OLED, by mohly mít obnovovací frekvenci 360 Hz.

Což by byla jistě výhoda především pro hráče. Vezmeme-li v úvahu ještě fakt, že doba odezvy je u OLED panelů vyšší než u LCD panelů, mohl by reakční čas 360Hz OLED panelů dokonce i přesahovat 500Hz LCD.

Představení nových monitorů MSI na trhu je očekáváno někdy na první nebo druhé čtvrtletí roku 2024, což znamená, že dostupné tyto modely budou nejspíš až ve druhé polovině roku. Dva monitory s obnovovací frekvencí 360 Hz nesou označení MPG 271QPX a MAG 271QPX a mělo by jít o 27palcové modely. Navíc je jasné, že když se do těchto vod pouští MSI, mohli bychom se něčeho podobného již brzy dočkat od jiných výrobců.

Doplňkový obrázek: MSI

Zveřejněno: 04. 10. 2023