První monitor pro Xbox nese značku Philips

Pod značkou Philips byl představen vůbec první monitor navržený speciálně pro herní konzoli Xbox, model Philips Momentum.

Ten disponuje specifikací HDMI 2.1, což znamená, že je z herní konzole schopen „vymáčknout“ nejvíc, co to jen jde. Tedy například rozlišení 4K Ultra HD a rychlejší obnovovací frekvenci 120 Hz. Novinka bude k dispozici s úhlopříčkou 55 palců, tedy úžasných 139,7 cm.

Monitor se dále chlubí nízkou vstupní odezvou, což znamená možnost rychlejších reakcí na herní situace v reálném čase. K dispozici je také speciálně navržený soundbar od britské společnosti Bowers & Wilkins, jenž ještě více umocňuje zážitek z hraní.

Kromě výše uvedeného je kompatibilita s Xboxem zajištěna také podporou HDR s DisplayHDR 1000 či variabilní obnovovací frekvencí pro plynulé hraní. Návrháři monitoru spolupracovali také na tvorbě režimu Xbox Game, jenž přináší vyladěnou kvalitu obrazu právě pro konzoli Xbox. Ale samozřejmě je zařízení možné používat i s jinými konzolemi a počítači.

Doporučená koncová cena monitoru Philips Momentum (559M1RYV) navrženého pro konzole Xbox je 36.149 Kč, respektive 1.399 eur včetně DPH.

Zveřejněno: 24. 06. 2021