První třípásmový přístupový bod Netgearu s Wi-Fi 6E pro malé a střední firmy

Nový třípásmový přístupový bod Netgear AXE7800 je spravovaný službou Insight (WAX630E). Jde o první třípásmový produkt s Wi-Fi 6E podnikové třídy s cloudovou správou určený pro malé a střední podniky (SMB). To z nového produktu činí nejvýkonnější volbu pro tento segment.

S představením standardů Wi-Fi 6 a 6E se otevřel potenciál pro vysokou rychlost připojení uživatelských zařízení. Tento trend v kombinaci s rostoucím počtem zařízení připojených k síti nutí malé a střední podniky k zamyšlení nad zlepšením výkonu a zvýšení propustnosti svých sítí. Zařízení Netgear WAX630E nabízí bohatou sadu funkcí Wi-Fi 6, včetně kabelového i bezdrátového mesh propojení, a zároveň podporuje i dosud nejširší 6 GHz pásmo Wi-Fi 6E.

Netgear WAX630E se vyznačuje třípásmovým mesh designem, který využívá nejnovější technologie Wi-Fi 6E, jako jsou 160MHz Wi-Fi kanály v pásmech 5 GHz a 6 GHz a obousměrné MU-MIMO. Přístupový bod dosahuje bleskově rychlé propustnosti až 7,8 Gb/s, což umožňuje klientským zařízením nepřetížené připojení a ultra rychlé odesílání i stahování.

Zařízení je spravováno pomocí služeb Netgear Insight nebo Insight Pro, které poskytují centralizovanou, vzdálenou cloudovou správu a ovládání v reálném čase, bez potřeby dalšího hardwaru. Služby umožňují kabelovou i bezdrátovou architekturu backhaulového připojení pro co nejúčinnější nasazení a propojení hned několika přístupových bodů v síti.

Ve stále více propojeném a digitálním obchodním prostředí zabezpečení pro majitele SMB získává nezanedbatelnou důležitost. Až 43 % kybernetických útoků se zaměřuje právě na malé podniky, což nutí vlastníky klást větší důraz na ochranu svých citlivých dat, financí a informací o zákaznících. A s tím, jak se práce na dálku stává stále běžnější, přichází nutnost vybavit zaměstnance spolehlivým zabezpečením Wi-Fi jak ve firmě, tak i v domácí kanceláři. Přístupový bod Netgear WAX630E na tyto potřeby reaguje poskytnutím zabezpečení na podnikové úrovni bez nutnosti velkého rozpočtu na IT. Majitelé firem mohou zabezpečení své sítě snadno a konfigurovat a udržovat sami.

Zveřejněno: 18. 03. 2022