Půjdou hry na PS5 streamovat přes cloud?

Japonská Sony podle všeho testuje streamování přes cloud pro hry na konzoli PlayStation 5 – tyto herní tituly byste si tak nemuseli stahovat.

Novinka by měla platit pro předplatitele služby PlayStation Plus Premium a týká se her v katalogu PS Plus Game Catalog a vybraných podporovaných digitálních herních titulů pro PS5, které hráči vlastní.

Sice budete muset i nadále využívat své PlayStation 5 a herní konzoli tak fyzicky vlastnit, ale na druhou stranu ušetříte prostor na SSD úložišti konzole, které je přece jenom poměrně omezené. Společnost Sony oznámila, že aktuálně probíhají rané fáze testování a další detaily prý výrobce včas zveřejní.

Služba PlayStation Plus Premium vyjde uživatele na 15 amerických dolarů (cca 330 korun) měsíčně a umožňuje cloudové streamování klasických titulů, například těch pro starší konzole PS3 a PS4.

Rozšíření podpory na PS5 však neznamená, že by jednotlivé herní tituly, zejména ty přímo z dílny Sony, byly k dispozici pro cloudové hraní už ode dne vydání. Výrobce chce přirozeně co nejvíce vytěžit na prodejích her. Ostatně si to můžete představit jako posunutou dostupnost filmů v televizi a na streamovacích službách oproti kinům.

Zveřejněno: 19. 06. 2023