QNAP představuje AI NAS na bázi ARM pro rozpoznávání obrazu a inteligentních dozorovacích aplikací

Společnost QNAP Systems představuje AI NAS TS-AI642 nové generace. Zařízení je vybaveno 8jádrovým procesorem ARM s NPU se 6 TO/s a je ideální pro aplikace rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence a pro inteligentní dozorování. TS-AI642 dosahuje vysokého výkonu i energetické účinnosti díky konektivitě 2,5GbE, možnosti rozšíření na 10GbE prostřednictvím PCIe karty a duálnímu výstupu 4K HDMI a splňuje požadavky malých a středních podniků na ukládání obrazu, zálohování a sledování videa.

„Podle odborných technologických médií a globálních technologických firem je rok 2023 rokem Edge AI. Výzkumy ukazují, že společnosti a organizace využívají kvůli nejistotě na trhu a v ekonomice efektivnější acenově příznivější řešení Edge AI,“ uvedl Jerry Deng, produktový manažer společnosti QNAP. „QNAP TS-AI642 je první AI NAS s procesorem ARM na trhu. Ten zahrnuje NPU pro zvýšení výkonu rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence a má nízkou spotřebu, což z modelu TS-AI642 činí cenově optimalizované základní úložiště s AI a dozorovací NAS pro malé a střední podniky.“

TS-AI642 využívá 64bitový 8jádrový procesor ARM Cortex-A76 a Cortex-A55 s NPU se 6 TO/s. Ten pomáhá urychlit rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence, analýzu videí z dozorování a aplikace inteligentního dozorování. Uživatelé mohou dosáhnout 200% nárůstu výkonu při rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence v aplikaci QuMagie pro správu fotografií, výrazného zvýšení výkonu při zachycování textu v obrázcích pomocí OCR s AI ve fulltextovém vyhledávači Qsirch a zvýšení počtu kamer k analýze v reálném čase v aplikaci QVR Face Insight pro rozpoznávání obličejů a v aplikaci QVR Human pro počítání lidí. TS-AI642 je profesionální dozorovací NAS, který umožňuje instalaci QVR Elite pro nasazení dvou bezplatných kanálů nebo až 64 kanálů po zakoupení dalších licencí. Díky dvěma portům HDMI mohou uživatelé přehrávat vícekanálová videa na dvou monitorech a přepínat mezi nimi.

Model TS-AI642 má jeden port 2,5GbE a slot PCIe Gen 3 x2 umožňuje uživatelům instalovat síťovou kartu 10GbE. Připojením rozšiřující jednotky TL-D1600S od společnosti QNAP mohou uživatelé k TS-AI642 přidat dalších dvanáct pevných disků a získat tak až 350 TB úložného prostoru pro splnění rostoucích požadavků na úložiště (při použití 22 TB pevných disků v RAID 5). Kapacitu lze zvýšit připojením rozšiřujících jednotek úložiště řady TR pro přidání hardwarové ochrany RAID. Podniky mohou dosáhnout obrovské úložné kapacity a splnit tak požadavky na dlouhodobé ukládání a archivaci s maximální návratností investic.

Model TS-AI642 představuje univerzální řešení pro zálohování/obnovu s všestrannými cloudovými službami pro snadné vytvoření hybridního cloudu. Pracovníci IT mohou pravidelně pořizovat snímky a chránit tím soubory před ransomwarem a vytvářet virtuální privátní sítě pomocí služby QVPN pro bezpečný vzdálený přístup k datům.

Zveřejněno: 05. 09. 2023