QNAP uvádí cenově dostupné řízené chytré edge switche s kybernetickou ochranou

Společnost QNAP Systems představila QGD-1600, 16portový gigabitový chytrý edge switch/switch pro kyberbezpečnost, a QGD-1602, 8portový 2,5GbE a 8portový gigabit chytrý edge switch/switch pro kyberbezpečnost. Kromě správy sítě na 2. vrstvě a softwarově definovaných funkcí podporují zařízení QGD-1600 a QGD-1602 běh virtuálních počítačů při nasazení funkcí VPN, firewallů a správy sítě. Podporován je také software ADRA NDR, který poskytuje nejširší ochranu kybernetické bezpečnosti pro všechna zařízení připojená k LAN na úrovni přístupového switche.

Řada QGD poskytuje funkce řízení na 2. vrstvě prostřednictvím QNAP Switch System (QSS).

             QGD-1602: má nejen osm portů 2,5GbE RJ45, osm gigabitových portů RJ45 a dva optické porty 10GbE SFP+, ale také 8jádrové/4jádrové procesory Intel Atom C3000 s technologií Intel QuickAssist pro vysoce výkonné virtualizační aplikace a rychlejší přenos IPsec VPN. Podporovány jsou také dva sloty PCIe Gen 3 x4 a dva sloty M.2 NVMe SSD pro SSD cache, které zvyšují výkon IOPS.

             QGD-1600: má čtrnáct gigabitových portů RJ45, dva kombinované gigabitové porty RJ45/SFP, 4jádrový procesor Intel Celeron J4115 a dva sloty PCIe Gen 2 x2. Úložný prostor lze flexibilně rozšířit připojením k rozšiřujícím jednotkám úložiště QNAP.

Nasazení softwaru pro kybernetické zabezpečení ADRA NDR na switche: cenově nejvýhodnější podnikové řešení zabezpečení sítě LAN pro všechna vaše zařízení edge

Nasaďte QGD-1600 nebo QGD-1602 na úrovni přístupového switche a poté nainstalujte software ADRA Network Detection and Response (NDR) společnosti QNAP (nutná koupě licence) pro ochranu kybernetické bezpečnosti připojených zařízení edge. ADRA NDR proaktivně vyhledává a automaticky blokuje podezřelé boční pohyby v lokální síti pomocí rychlého prověřování a pastí na hrozby, čímž chrání soukromá a důvěrná data před škodlivými útoky.

Chytré edge switche podporující spuštěné virtuální počítače

QGD-1600 a QGD-1602 obsahují operační systém QTS pro provoz všestranného softwaru QNAP a aplikací virtuálních počítačů, jako jsou: QuWAN – řešení SD-WAN od společnosti QNAP – které poskytuje úplnou topologii IPsec VPN mezi zařízeními QNAP na různých místech pro splnění podnikových potřeb v oblasti videí, VoIP, systémových dat ERP a archivace. QuWAN dále dosahuje optimální síťové konektivity a podporuje cloudově orientovanou správu. S MikroTik RouterOS, OpenWrt nebo firewallem pfSense, mohou QGD-1600 a QGD-1602 poskytovat flexibilní směrovací funkce, chránit lokální sítě a uplatňovat různé bezpečnostní politiky. Zařízení QGD-1600 a QGD-1602 také podporují software Zabbix Network Management Platform, který pracovníkům IT usnadňuje práci tím, že automaticky detekují připojené servery/zařízení kompatibilní s SNMP a monitorují stav sítě.

Zveřejněno: 10. 10. 2023