Realme se spojilo s nejvýznamnějšími evropskými operátory a opatří své telefony ekologickými štítky

Realme se v duchu svého závazku stát se trvale udržitelnou společností rozhodla připojit k iniciativě pěti předních evropských telekomunikačních operátorů a nechá své smartphony hodnotit systémem Eco Rating.

Označení Eco Rating společně vytvořily firmy Deutsche Telekom, Orange, Telefónica, Telia Company a Vodafone. Systém hodnotí vliv přístroje na životní prostředí během jeho kompletního životního cyklu – od procesu výroby přes používání až po likvidaci zařízení. Maximální hodnocení je 100 bodů, čím více se skóre blíží nejvyšší hodnotě, tím je zařízení udržitelnější.  

Modely realme 8 5G a realme 8i v hodnocení Eco Rating uspěly 

Jako první podstoupily hodnocení Eco Rating modely realme 8 5G a realme 8i a oba získaly vysoké celkové skóre 76, respektive 80 bodů. Ještě vyššího hodnocení dosáhly přístroje v oblasti efektivity využití zdrojů. realme 8 5G získalo skóre 85/100, realme 8i si zapsalo dokonce 90/100. 

„Jako odvětví máme závazek k lepší budoucnosti a v realme budeme transparentní vůči našim uživatelů. Systém označování Eco Rating je pozitivním krokem k realizaci této budoucnosti,“ komentoval hodnocení viceprezident realme, prezident realme International Business Group a generální ředitel realme Europe Madhav Sheth.   

Udržitelnost a ochrana životního prostředí je pro společnost realme důležitá. Už v minulosti zavedla sofistikovaný program pro nakládání s elektronickým odpadem a snaha o dosažení co nejekologičtějšího postupu výroby se promítá do všech fází vzniku nových přístrojů. Od designu až po balení.  

Zveřejněno: 09. 11. 2021