Samsung Galaxy S24 nejspíš nebude mít 16 GB RAM

Samsung se chystá v lednu uvést na trh novou řadu svých vlajkových smartphonů, Galaxy S24. S tím, jak se začátek roku blíží, se začínají objevovat i nové informace o těchto modelech.

Na twitterovém účtu Ice Universe (který má poměrně plodnou historii úniků zejména o smartphonech) se objevila informace o tom, že Galaxy S24 Ultra nebude mít navzdory původním očekáváním variantu se 16 GB paměti RAM. Měla by se tak opakovat situace z loňska a na trh tak přijdou výhradně varianty s 8 nebo 12 GB RAM. Stejně to bude i u Galaxy S24 Plus, zatímco standardní S24 bude mít limit omezený na 8 GB RAM.

Jediný upgrade tímto směrem se tak objevil právě u středního modelu, který v loňské verzi (Galaxy S23 Plus) přišel jen s 8 GB RAM variantou. Neexistence Samsungu Galaxy S24 Ultra se 16 GB RAM je poměrně překvapivým rozhodnutím výrobce, který tuhle variantu evidentně testoval ve formě prototypu. Za zmínku však stojí fakt, že minimální velikost úložiště u všech tří chystaných telefonů byla navýšena na 256 GB.

Zveřejněno: 04. 12. 2023