Sennheiser chce nabídnout skutečně personalizovaný poslech

Společnost Sennheiser spouští pilotní projekt, v jehož rámci chce spotřebitelům nabídnout skutečně personalizovaný poslech zvuku se špuntovými sluchátky.

Divize Sennheiser Consumer ve spolupráci s německým výrobcem naslouchátek GEERS rozjela pilotní projekt Custom Comfort Tips, který umožňuje výrobu personalizovaných špuntů, respektive ušních koncovek, pro kabelová sluchátka řady IE Series.

Pilotní projekt prozatím funguje jen v Německu, přičemž se týká sluchátek Sennheiser IE 200, IE 300, IE 600 nebo IE 900. Zákazníci z Německa mají možnost nechat si vyrobit koncovky do uší na míru, které budou přesně sedět v jejich zvukovodu.

Technologie, díky které bude možné takové koncovky vyrobit, spočívá v měření každého ucha 3D skenerem nebo silikonovou hmotou. Následně společnosti vyrobí „výjimečně komfortní“ levé a pravé koncovky pro optimální reprodukci zvuku. Skenování uší bude probíhat při různých příležitostech, například teď v květnu se v Mnichově koná veletrh High End Munich, kde však bude měření omezeno jen na novináře nebo tvůrce obsahu.

Zveřejněno: 04. 05. 2023