Smart TV Samsung 2022 budou podporovat herní platformy

Chytré televizory od Samsungu pro rok 2022 budou podporovat herní platformy Nvidia GeForce Now, Google Stadia a Utomik.

Do těchto služeb budou uživatelé moci přistupovat přímo z upravené domovské obrazovky, jejíž součástí má být nově i Gaming Hub, jakýsi „rozbočovač“, který nabídne přístup k on-line herním titulům. Zatím není jasné, zda bude Gaming Hub včetně všech zmíněných služeb dostupný jen pro letošní televizory nebo formou softwarové aktualizace přijde i na modely z let 2021 či 2020.

Jihokorejská společnost oznámila svoje plány na cloudovou herní platformu už v říjnu, ale tehdy ještě nebyly jasné žádné detaily. Příliš jich však neznáme ani teď – netušíme například, zda bude na televizorech dostupná podpora technologií jako 4K, 120fps nebo HDR.

Nové rozhraní domovské obrazovky s Gaming Hubem je osazeno i úplně novým bočním panelem s menu, a Samsung přirozeně zapracoval i na tom, aby zbyl prostor i na reklamy. Streamování cloudových her už bylo na televizích Samsung dostupné v dřívějších dobách, konkrétně v roce 2012, kdy Samsung utvořil partnerství s firmou Gaikai. Jenže tu později spolklo Sony… a bylo po partnerství.

Zveřejněno: 04. 01. 2022