Smažíme snadno a bez tuku!

Letní období je pro mnohé z nás spojeno s neustálým ochutnáváním různých úžasných pokrmů. A většinou si dopřáváme i hodně tučná jídla, přímo vymáchané v oleji. Ale: kdo by odolal třeba opečené klobáse nebo luxusnímu obalenému řízku vyčvachtanému v pořádné porci tuku?

Křupavé a chutné jídlo s minimálním množstvím tuků už nadále nebude problém, pokud k přípravě pokrmů použijete horkovzdušnou fritézu SFR 9500SS od Sencoru. Ta trh přichází právě včas, pokud souhlasíte s tvrzením, že na těžká jídla už ani nemáte chuť nebo prostě chcete něco udělat pro snížení vrstvy svého podkožního tuku – a přitom i mlsat…

Pro vícečlennou rodinu i pro tu s ne tak velkým počtem ratolestí se tato nová horkovzdušná fritéza bude hodit jak ulitá. Jak můžete vidět na obrázku, fritéze dominují dva šuplíky, každý o až na první pohled nečekaném objemu čtyři litry, do kterých vložíte připravovaný pokrm a – jak je v našem webu zvykem – zvolíte prostě a jednoduše správné tlačítko nad šuplíky a vše se samo začne připravovat. Pozor, duální systém vaření uspokojí každého člena rodiny, protože každá nádoba má vlastní nastavení teploty. Díky tomu naráz připravíte jídlo pro masožravce i vegetariána, nebo ostřejší pořádně pálivou porci pro rodiče a vedle toho jemnější pokrm pro děti.

Horkovzdušná fritéza se nahřeje za pouhé tři minuty a pokud si zapnete funkci Shake, tak vás upozorní na promíchání potravin, třeba nejlépe předsmažených hranolek nebo skvělých kroket. Stačí šuplík vysunout a připravovaný pokrm „nadhodit“.

K tomu všemu není třeba žádných složitostí. Na LCD displeji si vyberete a pomocí dotykových tlačítek nastavíte teplotu a čas přípravy pokrmu pro každý šuplík extra, nebo si zvolíte jeden z přednastavených režimů. Navíc v létě určitě oceníte lehčí formu jídla, například smažených hub, květáku, smaženého sýra či hermelínu, po jejichž konzumaci neupadnete do pozice těžce oddechujícího konzumenta v leže.

Zajímavé a jistě přínosné pro zvolení této novinky jsou následující výhody: smažení bez tuku, ovládání pomocí dotykových tlačítek, která jsou velmi snadno vyčistit od mastnoty i zbytků jídel, pokud na ně sáhnete třeba rukou umazanou od tatarky, s tím související absence nalévání porce oleje a jeho následná likvidace. A ještě nebudete muset čichat příšerný odér z několikrát přepáleného tuku…

Prostě zařízení, které se může hodit, i když se u vás na zahradě sejde množina kamarádů a vy se nebudete muset věnovat grilování, ale zábavě – a většinu pokrmů si připravíte rychle a snadno hned na stole před vámi.

Takže prima léto a dobrou chuť.

Fritézu pořídíte za doporučenou cenu 4.499 korun.

Zveřejněno: 28. 06. 2023