Sony oznamuje nové předplatné PlayStation Plus, svou odpověď na Xbox Game Pass

Společnost Sony dnes oznamuje nové verze svých předplatných PlayStation Plus, dlouho zvěstovanou odpověď na Xbox Game Pass. PlayStation Plus je nyní kombinací dvou současných předplatitelských služeb Sony, PlayStation Plus a PlayStation Now. Dvě nové možnosti předplatného PlayStation Plus budou zahrnovat přístup k hraní pro více hráčů spolu s katalogem vybraných her PlayStation k instalaci nebo streamování.

Tyto nové úrovně začnou být dostupné v červnu v Asii, poté v Severní Americe, Evropě a zbytku světa. V rámci uvedení na trh již nebude PlayStation Now k dispozici jako samostatná služba.

PlayStation Plus Essential stojí 9,99 dolarů měsíčně a bude zahrnovat stejné výhody PlayStation Plus, jaké existují dnes, včetně online přístupu pro více hráčů, dvou her ke stažení měsíčně, slev a cloudového úložiště pro uložené hry. Tato úroveň PlayStation Plus fakticky zůstane stejná a za stejnou cenu.

PlayStation Plus Extra je nová úroveň, která zahrnuje všechny základní výhody a přidává až 400 her pro PS4 nebo PS5. Hry v této extra úrovni jsou také ke stažení a jejich cena bude 14,99 dolarů měsíčně. Třetí úrovní je PlayStation Plus Premium s cenou 17,99 dolarů měsíčně.

Volba Premium zahrnuje všechny stejné výhody v Essential a Extra, spolu s 340 dalšími hrami, včetně vybraných titulů PS3 prostřednictvím cloudového streamování. K dispozici bude katalog klasických her dostupných ve streamování i stahování, včetně originálních her pro PlayStation, PS2 a PSP. V této prémiové úrovni budou také nabízeny časově omezené zkušební verze her, takže majitelé PlayStation mohou hry vyzkoušet ještě před jejich zakoupením.

Při uvedení na trh společnost Sony plánuje zahrnout hry jako Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 a Returnal. Společnost Sony nezpřístupňuje své nadcházející exkluzivní hry PlayStation v den uvedení prostřednictvím této předplatitelské služby, takže je méně konkurentem Xbox Game Pass.

Zveřejněno: 29. 03. 2022