Tangent aneb dvě novinky dánské provenience

Dánská společnost Tangent se tentokrát zaměřuje na doplňky, které propojují digitální a analogový svět Hi-Fi a vylepšují reprodukci zvuku.

Konkrétně na trhu představila digitálně-analogový převaděč s výmluvným názvem DAC II, jehož srdcem je jednotka Sabre 24-bit Stereo Audio DAC. Jedná se o cenově dostupný, kompaktní předzesilovač k tradičnímu zesilovači, který je po stránce konektivity vybavený jedním koaxiálním vstupem, dvěma optickými digitálními vstupy, USB portem a vyváženými RCA i XLR výstupy. K dispozici je také podpora kodeku aptX Bluetooth.

Další novinkou je model Tangent Ampster TV II, což je zase zesilovač k televizi, který podporuje bezdrátovou technologii Bluetooth 5.0 a zároveň disponuje HDMI vstupem. Celkový zesilovací výkon téhle „krabičky“ činí 100 W.

Ampster TV II podporuje aptX HD a díky bezdrátovému přehrávání můžete tenhle zesilovač využít po přehrávání hudby ze smartphonu nebo jakéhokoliv jiného kompatibilního přehrávače. Novinka je současně vybavená i výstupem na subwoofer.

Zveřejněno: 02. 10. 2023