Televize Samsung přijdou o Asistenta Google

Asistent Google (Google Assistant) nebude od března 2024 k dispozici na televizích značky Samsung. A to ani v případě modelů, u nichž byl předinstalován.

Služba Google Assistant byla předinstalována na televizorech Samsung pro roky 2020, 2021 a 2022. Modely pro rok 2019 tohoto hlasového asistenta podporovaly pouze prostřednictvím externího zařízení. Varianta tohoto řešení v televizích Samsung pro rok 2023 k dispozici nebyla.

Na stránkách podpory Samsung oznámil, že důvodem vyřazení Asistenta Google z nabídky služeb je změna pravidel ze strany společnosti Google.

Co se týče ostatních značek televizí, že zatím Asistent Google dostupný bude. To se týče i dalších zařízení fungujících na platformách Android TV a Google TV. Pro televize Samsung je sice k dispozici vlastní hlasový asistent s názvem Bixby, ovšem ten není tak pokročilý jako Asistent Google. Společnost Google v současné době vyvíjí jazykový model postavený na generativní umělé inteligenci s názvem Gemini, ale zatím není jasné, zda bude Asistent Google jeho součástí nebo se ho americký gigant postupně „zbaví“ právě ve prospěch Gemini.

Zveřejněno: 06. 02. 2024