TP-Link Archer TXE72E: Adaptér pro upgrade počítače na Wi-Fi 6E otevírá bránu rozšířené i virtuální realitě

Wi-Fi adaptér Archer TXE72E od společnosti TP-Link otevírá dveře domácím počítačům k využití třípásmové WiFi 6E. Tento standard poskytuje svižnější přenosové rychlosti i nižší latenci v celé domácí síti. Hodí se tak pro AR/VR aplikace, streamování ve 4K rozlišení a další datově náročné služby.

Archer TXE72E je určen především uživatelům, kteří chtějí využít plný potenciál routeru s WiFi 6E. Díky kombinaci technologií MU-MIMO a OFDMA začne počítač napřímo komunikovat s routerem a zvýší se tak celková rychlost připojení až na 2402 Mb/s v pásmech 6 GHz a 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz. Nové pásmo 6 GHz je šité na míru nepřerušovanému streamování nebo vyspělým online aplikacím s rozšířenou či virtuální realitou.

Adaptér využívá k nižší latenci čipovou sadu Intel Wi-Fi 6E, díky níž snižuje zpoždění až o 75 %. Uživatelům tak poskytuje odezvu v reálném čase během videokonferencí či hraní online her.

Dominantu adaptéru Archer TXE72E tvoří dvě antény, jejichž výkon rozšiřuje stávající Wi-Fi pokrytí a plný potenciál domácího internetového připojení je tak odemknutý i ve větších vzdálenostech. Pozlacení konstrukce pak zvyšuje stabilitu a výkon zařízení i při vysokých teplotách CPU. Standardní držák lze vyměnit za nízkoprofilový, který se hodí pro počítačové skříně typu mini tower.

Nejnovější Bluetooth 5.3 poskytuje uživatelům precizní koordinaci s herními ovladači, sluchátky, myšmi, klávesnicemi či dalšími komponenty.

Výrobce klade důraz i na bezpečnost. S nejnovějším protokolem WPA3 jsou uživatelská data bezpečně zašifrována a síť je lépe chráněna před kybernetickými hrozbami, jako jsou útoky hrubou silou a podobně.

Nastavení adaptéru je snadné. Instalace softwaru probíhá přes disk s intuitivní utilitou. Nutností je pak 64bitový operační systém Windows 11.

Zveřejněno: 11. 04. 2024