Unikla cena OLED TV LG C2 Evo

Společnost LG představila model OLED televizoru LG C2 v lednu, přičemž už tehdy naznačila, že novinka bude mít lepší kvalitu obrazu než její předchůdce, model C1.

A to hlavně díky jasnějšímu Evo panelu. A právě ten znamená, že novinka vyjde dráž než právě C1. Ale nepředbíhejme. LG C2 má totiž potenciál svého předchůdce předčit, a to díky své vyváženosti ceny a výkonu, respektive pokročilé obrazové technologie.

Cena modelu LG C2 unikla na webu britského prodejce John Lewis, kde byla ve 48“ variantě stanovena na 1 399 liber (cca 40 tisíc korun). Nová série bude sestávat ze 42“, 48“ a větších modelů, přičemž právě ty větší budou mít vyšší jas než dvě nejmenší.

Lze tedy očekávat, že se budou cenově pohybovat ve vyšších desítkách tisíc korun. A že cenový rozdíl u větších modelů C2 by oproti řadě C1 mohl být vyšší. Ale nechme se překvapit.

Očekávané dodávky televizorů řady LG C2 byly stanoveny alespoň pro Velkou Británii na začátek března. Doposud však není jasné, kdy se zařízení dostanou na český trh.

Zveřejněno: 08. 02. 2022