Unikly informace o Xbox Series X bez pevného disku

Na internet se dostaly informace o nové herní konzoli Microsoftu. Redesign Xboxu Series X bude mít jednu zásadní novinku – bude mu chybět pevný disk.

Nová konzole s kódovým označením Brooklin by se na trh měla dostat někdy v roce 2024. Informace unikly přes portál The Verge, který dále referoval o novém Xboxu Series S. Společně s konzolemi bychom se mohli dočkat také redesignu ovladače pro Xbox s kódovým označením Sebille, jehož součástí bude i akcelerometr pro funkce související s pohybem.

„Plně digitální“ Xbox Series X bude mít 2TB úložiště – ale vypadá to, že půjde o úložiště cloudové. Kromě toho se uživatelé mohou těšit také na technologie Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2 či přední port USB typu C. Čip, který má konzoli pohánět, má být nově vyráběn 6nm výrobním procesem. Cena zařízení má být stejná jako doposud, tedy 499 USD (asi 11,5 tisíce korun).

Redesignovaný Xbox Series S pro rok 2024 má být vybaven 1TB úložištěm, má být k dispozici v bílé barvě a k dispozici zde bude podle všeho taktéž Bluetooth 5.2 i Wi-Fi 6E.

Zveřejněno: 20. 09. 2023