Už v září přijde OLED TV Samsung s displejem LG Display

Už v září se chystá na trh 83palcová OLED televize od Samsung Electronics, která bude vybavena displejem od konkurenčního LG Display.

Oznámil to portál Business Korea s tím, že půjde o první výsledek jednání obou firem, která byla úspěšně dokončena letos v květnu. Na základě vzniklého kontraktu dodá LG Display Samsungu v následujících letech miliony WOLED panelů pro využití v televizorech značky Samsung.

Podle portálu Business Korea zaregistroval Samsung u tamního Národního institutu pro rádiový výzkum (National Radio Research Institute) 83palcovou televizi s modelovým označením KQ83SC90A. Právě u zmíněné instituce potřebuje Samsung certifikaci, aby mohl vyrábět a prodávat konkrétní modely televizorů.

Navíc to vypadá, že by novinka mohla náležet do řady SC90A, která se na mezinárodním trhu prodává jako S90C. Jenže menší modely budou evidentně stále vyráběny s QD-OLED panely. Podle citované zprávy se nová varianta S90C s displejem od LG na trhu objeví již v září, což znamená, že by mohla být představena v rámci veletrhu IFA v Berlíně.

Zveřejněno: 12. 06. 2023