Venku začíná být sychravo. Zahřejte se!

Venkovní teploty pomalu klesají k nule, a to je jasný signál, že k dokonalému zahřátí už vám zdaleka nebude stačit jen peřina. Jak se ohřát, než se vám aktivuje pomalu nabíhající ústřední vytápění nebo třeba předtím, než na chalupě zatopíte v krbu?

Řešením jsou přenosné ohřívače, které se dělí do dvou základních skupin. Ty se navzájem liší hlavně zdrojem tepla. První skupinou jsou olejové radiátory, které jsou téměř bezúdržbové a další výhodou je, že při provozu nevydávají žádný hluk. Za zmínku stojí třeba sedmižebrový olejový radiátor Camry CR 7812, který disponuje výkonem až 1 500 W s možností regulace teploty mezi 15 a 35 stupni Celsia.

Výkonnější Sencor SOH 3209WH je vybavený devíti žebry a výkonem až 2000 W. Regulace teploty je v tomto případě možná pomocí dvou přepínačů. K dispozici je ochrana proti přehřátí i zamrznutí a dojde-li náhodou k převrhnutí radiátoru, automaticky se sám vypne.

Druhým základním typem ohřívačů vzduchu je konvektor. Jedná se o topné těleso, které funguje na principu ohřevu vzduchu. Těleso nasaje chladnější vzduch a poté jej ohřátý vypouští zpět do prostoru. U konvektorů s ventilátorem je vytápění rychlejší. Příkladem modelu s ventilátorem budiž Rohnson R-8070 3v1, který nabízí ohřev s regulací teploty 18 až 45 stupňů Celsia a výkonem až 3 000 W.

Všechny tyto a další modely v těchto dnech tolik aktuálních ohřívačů naleznete na e-shopu prodejce Electro World. Více informací naleznete na webu https://www.electroworld.cz/konvektory-ohrivace-radiatory-krby.

Zveřejněno: 29. 10. 2021