Výkonný prémiový a mimořádně snadno přenosný notebook od Aceru nese název Swift

Swift 5 a Swift 3 jsou novinkami v oblíbené řadě notebooků Swift. Tyto nové notebooky se chlubí procesory Intel Core 12. generace, nádhernými displeji a celodenní výdrží na baterii.

Nový Acer Swift 5 je špičkový notebook určený pro mobilní profesionály, kteří potřebují pracovat na cestách a vypadat při tom elegantně. Za tímto stylovým vzhledem je CNC obráběné unibody šasi, které umožňuje využívat výhody procesoru Intel Core 12. generace s až 12 jádry a grafikou Intel Iris Xe – a to vše při nízké hmotnosti 1,2 kg díky hliníkovému provedení. Jeho 14,95 mm tenké tělo se 14palcovým displejem doplňuje 16 GB dvoukanálové paměti LPDDR5 a až 2TB PCIe Gen 4 SSD úložiště.

Swift 5 je vybaven funkcí Windows Hello, která je zabudována do čtečky otisků prstů na zapínacím tlačítku, aby umožnila pohodlnější. Okamžité probuzení z režimu spánku a desetihodinová výdrž baterie v reálném provozu jsou jen třešničkami na dortu. V nouzi stačí 30 minut nabíjení, aby baterie pak vydržela přes čtyři hodiny.

Touchpad notebooku OceanGlass byl vyroben z plastového odpadu z oceánů a podporuje víceprstá gesta. Acer Swift 5 je vybaven dotykovým WQXGA (2560 × 1600 px) displejem a řadou funkcí zaměřených na uživatele. Poměr stran 16:10 nabízí více vertikálního prostoru než tradiční poměr stran 16:9, takže uživatelé mohou zobrazit větší část dokumentu nebo tabulky, než budou muset posouvat obraz. Displej je vyroben s vrstvou antimikrobiálního skla Corning Gorilla Glass, které je odolné, a zároveň obsahuje ionty stříbra, které chrání povrch před ulpíváním mikrobů.

Na podporu výkonného hardwaru je Swift 5 vybaven působivou řadou chladicích řešení. Jeho podsvícená klávesnice se může pochlubit konstrukcí přívodu vzduchu, která odvádí o 8–10 % více tepla než standardní klávesnice, zatímco vylepšený systém dvou ventilátorů TwinAir a heatpipe D6 dále zvyšují průtok vzduchu a účinnost chlazení.

Uživatelé mohou využít dva porty Thunderbolt 4, port HDMI 2.1 a dva porty USB 3.2 Gen 1 (jeden z nich lze použít k napájení zařízení, i když je samotný notebook vypnutý).

Zveřejněno: 28. 02. 2022