360° kamera s funkcí autopilota ke snímání širokých prostranství

Axis Communications uvádí na trh síťovou kameru AXIS Q6010-E nabízející vysoké rozlišení. Je navržena k provozu společně s libovolnou síťovou kamerou řady AXIS Q60‑E PTZ.

Díky šířce záběru 360° kamera zprostředkovává celkový přehled o situaci jak na velkých prostranstvích, tak také v úzkých uličkách. Zachycení detailů zajistí připojená PTZ kamera s vysokým optickým zoomem.

Kamera AXIS Q6010-E je vybavena čtveřicí 5MPx senzorů s proměnným ostřením, z nichž každý má maximální rozlišení 2591x1944 pixelů. Díky tomu se eliminují tzv. slepá místa, a proto je ideální ke zprostředkování celkového přehledu o situaci jak na velkých prostranstvích, tak také v úzkých uličkách.


AXIS Q6010-E je v kombinaci s libovolnou PTZ kamerou Q60-E ideální k získání přehledu o situaci na velkých a rušných plochách, například na křižovatkách nebo náměstích.

V kombinaci s kopulovitou PTZ kamerou nabízí AXIS Q6010-E v jedné jednotce zobrazení detailů až s 40násobným optickým zoomem a funkcí autopilota. Je-li v jednom ze čtyř 5 MP senzorů detekován pohyb, PTZ kamera začne v zabíraném poli objekt automaticky sledovat.

Kamera využívá technologie Axis Zipstream s podporou standardů H.264 a H.265, což výrazně zmenšuje požadavky na šířku pásma a úložný prostor. AXIS Q6010-E sdílí stejný stojan, napájecí příslušenství a síťový kabel jako síťová PTZ kamera AXIS Q60-E, takže k instalaci není potřeba žádné vybavení navíc.

Mezi nejdůležitější charakteristiky kamery AXIS Q6010-E patří:

·         Rozsah 360° a ovládání PTZ kamery na jedno kliknutí

·         Čtveřice 5Mpx senzorů s celkovým rozlišením 20 Mpx

·         Snadno vyměnitelné jednotlivé senzory

·         Vyžaduje připojení PTZ síťové kamery z řady AXIS Q60-E

·         Funkce autopilota

Kamera již je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 42 000 Kč


Zveřejněno: 18. 12. 2020