Aplikace dokáže streamovat hry z PS na Android

Aplikace PS Remote Play, která byla uvedena pro systémy Android TV a Google TV, dokáže na televizory s těmito systémy streamovat hry z konzolí PS5 a PS4.

Podle společnosti Sony, která za aplikací stojí, je aplikace již nyní k dispozici pro zařízení na systému Android TV OS 12. Stačí jen aplikaci vyhledat na příslušném zařízení a prostě si ji stáhnout.

PS Remote Play však stále vyžaduje konzoli PlayStation 4 nebo PlayStation 5 připojenou k internetu – ač to tak může na první pohled znít, nejedná se o cloudovou službu.

A jak již bylo řečeno, pro běh aplikace potřebujete zařízení s Android TV 12. Prozatím byly potvrzeny třeba QD-OLED televizor Sony Bravia XR A95L (2023) a Chromecast s Google TV (4K). K dalším televizím, které jsou vybaveny systémem Android 12, patří modely od značek Philips nebo TCL.

Dále je třeba mít na paměti, že s aplikací PS Remote Play nejsou kompatibilní hry, které ke svému chodu vyžadují VR headset či další periferie (jiné než bezdrátové ovladače DualShock 4, DualSense nebo DualSense Edge).

Doplňkový obrázek: Sony

Zveřejněno: 15. 09. 2023