Asus ProArt Display je jako stvořený pro digitální umění

Nový tablet pro kreativní duše, Asus ProArt Display PA169CDV, je vybaven třeba technologií Wacom EMR pro ovládání stylusem a přirozené psaní, skicování a kreslení.

Novinka funguje jako sekundární displej pro tvůrce a flexibilní vstupní zařízení. Kromě Wacom EMR je k dispozici také inovativní Asus Dial a software Control Panel. Kreativní efektivitu zvyšují právě všestranné fyzické prvky a přizpůsobitelný software.

Vrstva senzorů EMR od společnosti Wacom za displejem vytváří magnetické pole, jež je schopno dokonale zachytit pohyb a tlak každého tahu stylusu. Přes LCD displej je navíc díky Wacom EMR propouštěna energie, a tak pero ProArt Pen, které je součástí balení, nepotřebuje baterii.

Po hardwarové stránce je displej vybaven 15,6palcovým IPS panelem se širokými pozorovacími úhly a vynikajícím vykreslením barev. Díky 4K rozlišení přináší i bohaté detaily. Pokud jde o barvy, dostanete stoprocentní pokrytí barevných škál sRGB a Rec.709. K dispozici jsou i certifikace Pantone Validated a Calman Verified. Jedná se tak o vůbec první přenosný monitor na světě kombinující obě tyto certifikace.

Zveřejněno: 26. 01. 2022