Audio Technica slaví opravdu ve velkém stylu

Společnost Audio Technica slaví 60. narozeniny, ostatně už jsme o tom psali v souvislosti s uvedením nové verze přenosného gramofonu Sound Burger.

Tím však výčet výročních edicí Hi-Fi zařízení Audio Technica nekončí. Další novinkou jsou tedy sluchátka ATH-WB2022, která jsou prvními bezdrátovými sluchátky vyrobenými ze dřeva (samozřejmě ne celá) a navíc se chlubí Hi-Fi funkcí zvanou „vyvážené stereo“.

Vyvážené stereo znamená, že levý a pravý kanál jsou úplně oddělené. Tuto funkci prozatím jiná bezdrátová sluchátka nedostala. Zajímavostí je také to, že tenhle model disponuje hned dvěma DAC (digitálně-analogovými převaděči) ESS DAC ES9038Q2M. Jeden z nich přirozeně funguje pro levý a druhý pro pravý signál.

Novinka podporuje také kodeky pro přehrávání hudby ve vysokém rozlišení. Konkrétně se jedná o AAC, SBC, ale také Sony LDAC. Baterie zařízení sice vydrží jen 9 hodin (ostatně při tolika extra funkcích se ani nedivíme), ale na druhou stranu když vám dojde šťáva, můžete pokračovat v přehrávání hudby po přiloženém USB kabelu.

Sluchátka Audio Technica ATH-WB2022 přijdou na trh někdy v příštím roce za poměrně vysokou částku – jak by se ostatně dalo očekávat. V přepočtu jde o cca 66 tisíc korun.

Zveřejněno: 09. 11. 2022