BenQ představuje monitor pro hráče závodních her

Společnost BenQ se rozhodla vydat specializovaný monitor určený pro hráče závodních her. Model EX3415R se řadí do série s názvem MOBIUZ.

Novinka disponuje 34palcovou úhlopříčkou a rozlišením UWQHD (3 440 x 1 440 pixelů) v poměru stran 21:9. Poloměr zakřivení 1900R monitor přímo předurčuje pro hraní závodních her, i když tahle periferie samozřejmě není určena výhradně pro ně. Na své si přijdou také milovníci stříleček a dalších herních kategorií.

Přímo do monitoru je integrovaný kvalitní zvukový systém treVolo, který podle výrobce podporuje herní zážitek a celkově ponoření se do hry. K důležitým funkcím, které hráči jistě ocení, patří i vysoká obnovovací frekvence 144 Hz, odezva 1 ms, podpora AMD FreeSync a HDR či různé speciální herní funkce.

Z těch lze zmínit například Black eQualizer, jenž umí zlepšit viditelnost soupeřů v tmavých oblastech monitoru, specializovaný závodní režim nebo Color Vibrance pro snadné přepínání mezi přednastavenými úrovněmi saturace barev.

Monitor BenQ MOBIUZ EX3415R zakoupíte na českém trhu už nyní za 26.490 Kč včetně DPH. Doporučená cena pro Slovensko pak činí 1.039 eur.

Zveřejněno: 16. 08. 2021