BenQ uvádí novou generaci profesionálních monitorů

Společnost BenQ uvedla na trh novou generaci svých profesionálních monitorů BenQ PhotoVue, která zahrnuje modely SW272U a SW272Q.

Tyto monitory se mohou chlubit hlavně úhlopříčkou 27 palců s rozlišením 4K, respektive 2K, certifikovanými barvami nebo technologií Fine-Coating. Ta potvrzuje skvělé antireflexní vlastnosti monitoru a přináší s sebou efekt obrazovky, který je podobný povrchu papíru.

S výše uvedeným souvisí i aplikace BenQ Paper Color Sync, která uživatelům nabízí 99% pokrytí barevných škál Adobe RGB, DCI-P3 a Display P3.

Oba nově představené monitory BenQ se dále mohou chlubit certifikáty Pantone Validated, Pantone SkinTone a CalMan Verified – ty byly získány v testech barevného výkonu a kalibrace barev. Za zmínku stojí i odnímatelné stínítko, které můžete využít jak pro samostatný monitor, tak i sestavu více monitorů.

Součástí dodávky je také koženková podložka pro bezpečné umístění citlivé elektroniky, jako jsou například fotoaparáty. Monitory jsou vybaveny i USB-C konektorem pro 90W napájení.

Zveřejněno: 18. 07. 2023