Bezdrátová sluchátka Sony: Luxus a špičkový zvuk bez rušení

Společnost Sony představila nejnovější skutečně bezdrátový model kritiky oceňované řady sluchátek 1000X. Sluchátka WF-1000XM4 posouvají dle údajů výrobce špičkové potlačení okolního hluku a kvalitu zvuku na novou úroveň. Jsou vyrobena tak, aby vyhovovala každému uchu, a nabízejí individuální zážitek, který se přizpůsobí každé situaci. Uvidíme.

Ještě čistější zvuk, ještě méně hluku

Model WF-1000XM4 poskytuje špičkové ještě zdokonalené potlačení okolního hluku díky nově navrženému procesoru Sony V1. Ten je postaven na výkonu již dříve uznávaného čipu QN1e pro odstranění okolního hluku a jde ještě dál. Vylepšený výkon potlačení okolního hluku a technologie Bluetooth „System on Chip“ přináší nejvyšší míru potlačení okolního hluku v rámci odvětví, a přitom spotřebovává méně energie než jeho předchůdce.

Model WF-1000XM4 je vybaven výkonnými mikrofony. Díky jim se snímači hluku na každém uchu – jedním směřujícím dopředu a druhým dozadu – jsou sluchátka schopna monitorovat okolní hluk a s vysokou přesností jej odstraňovat.  

Nově navržené 6mm reproduktory s o 20 % větším magnetem také přispívají ke zdokonalenému odstranění okolního ruchu sluchátek WF-1000XM4. Zvětšení velikosti magnetu a membrány s vysokou poddajností poskytuje lepší výkon při nízkých frekvencích a zlepšuje odstranění ruchu generováním vysoce přesného rušení o nízkých frekvencích.

Nové koncovky sluchátek jsou vyrobeny z polyuretanového pěnového materiálu, který je měkký a pružný, což zvětšuje kontaktní plochu mezi tělem sluchátek a zvukovodem díky eliminaci mezer. Koncovky izolují zvuk a snižují hluk, a také poskytují lepší přilnavost ke zvukovodu, takže sluchátka lépe drží.

I ve větrných dnech se můžete zcela soustředit na poslech. Režim automatického odstranění hluku, při nastavení v aplikaci, detekuje zvuk větru a automaticky jej potlačí. 

Výjimečná kvalita zvuku

Model WF-1000XM4 nyní podporuje bezdrátový přenos zvuku ve vysokém rozlišení, a to díky technologii LDAC, kterou společnost Sony používá pro kódování zvuku. LDAC přenáší přibližně třikrát více dat (při maximální přenosové rychlosti 990 kb/s) než běžné audio Bluetooth, což umožní vychutnat si obsah High-Resolution Audio ve výjimečné kvalitě, která se maximálně blíží kvalitě připojení pomocí kabelu. Integrovaný procesor V1 zvyšuje kvalitu zvuku, omezuje zkreslení a umožňuje zpracování kodeku LDAC a DSEE Extreme.

Technologie DSEE Extreme (Digital Sound Enhancement Engine) pomocí technologie Edge-AI zvyšuje rozlišení komprimovaných digitálních hudebních souborů v reálném čase. Dynamicky rozpoznává nástroje, hudební žánry a jednotlivé prvky každé skladby, jako jsou vokály nebo mezihry, a obnovuje zvuk vysokých frekvencí ztracený při kompresi, čímž zajišťuje bohatší a plnohodnotnější poslech.

Sluchátka navíc disponují spoustou vychytávek, díky kterým je poslech na špičkové úrovni.

Cena a dostupnost

Sluchátka WF-1000XM4 budou v prodeji v černé a krémově-stříbrné variantě a jejich cena se bude 7.499 Kč. V prodeji budou od června 2021.

 

Zveřejněno: 08. 06. 2021