Bezdrátové špunty Sony WF-1000XM5? Možná už v květnu

Nové bezdrátové špunty Sony prošly certifikací u organizace FCC, což je jasný signál, že už na ně nebudeme dlouho čekat.

Podle portálu What Hi-Fi? by sluchátka Sony WF-1000XM5 mohly na trh přijít už někdy v květnu. Vyplývá to ze záznamů u FCC, Federální komunikační komise USA, která má schvalování podobných zařízení ve Spojených státech na starosti.

Podle zápisu u FCC bude zařízení vybaveno bezdrátovou technologií Bluetooth 5.3, což je nejnovější varianta tohoto standardu. Tato technologie funguje ve frekvenčním pásmu mezi 2,402 a 2,48 GHz. Stejně jako předchozí model sluchátek (WF-1000XM4) bude i ten nadcházející vybaven dotykovým ovládacím panelem.

Pokud jde o další technologie, mohli bychom se dočkat už v továrním nastavení Bluetooth Multipoint pro plynulý přechod mezi více bezdrátově připojenými zařízeními. Samozřejmě se očekává i vyšší kvalita zvuku nebo technologie aktivního potlačení šumu (ANC). Analytici píší i o ergonomičtějším designu nebo větším množství velikostí samotných špuntů pro lepší personalizaci.

Zveřejněno: 03. 03. 2023