Bezdrátový all-in-one reproduktor Omnia je kompaktní a dostupný

Italská firma Sonus Faber uvádí nový all-in-one reproduktor Omnia, který je konkurencí například pro legendární model Bowers & Wilkins Zeppelin, o kterém jsme tu již také psali.

Omnia je kompaktní, a hlavně cenově dostupné řešení, které podporuje různé streamingové platformy, ale přirozeně zvládne i různé typy fyzických připojení. Součástí je také zesilovač a samotné reproduktory.

Novinka podporuje například DLNA, AirPlay 2, Google Chromecast, aptX HD Bluetooth, Spotify Connect nebo Tidal Connect. Zajímavé je, že Sonus Faber pro svůj all-in-one reproduktor nevytvořil svoji vlastní ovládací aplikaci, ale namísto toho uživatelům doporučuje, aby využívali nativní aplikace jednotlivých streamovacích služeb, které už důvěrně znají z dřívějška.

Systém Sonus Faber Omnia dokážete připojit i k externím, fyzickým zdrojům zvuku, například k televizoru, gramofonu nebo CD přehrávači, a to skrze port HDMI ARC na zadním panelu a adaptéru s linkovým a phono vstupem. Za to vše dáte 1.999 dolarů, čili v přepočtu cca 43 tisíc korun.

Zveřejněno: 24. 02. 2022