Bluetooth kazetový přehrávač je hodně retro

Společnost We Are Rewind představuje stejnojmenný kazetový přehrávač, který má být poctou walkmanu od Sony z roku 1979, modelu TPS-L2.

Novinka v hravých barvách disponuje funkcemi, které byste od přenosného kazetového přehrávače mohli očekávat, což znamená Play (přehrávání), Pause či Rewind pro přetáčení zpět. Dokonce si na kazetu můžete i nahrávat vlastní hudbu, což jsme naposledy dělali snad v 90. letech.

Oproti většině starších „walkmanů“ má We Are Rewind jednu specialitu, a sice nabíjecí baterii namísto klasických tužkových. Bez nabíječky se pak obejdete až po dobu 12 hodin. Díky podpoře technologie Bluetooth 5.1, kterou předchůdci pochopitelně nedisponovali, můžete přehrávač od We Are Rewind jednoduše propojit s kompatibilními bezdrátovými sluchátky nebo reproduktory.

Kazetová nostalgie se vrací stejně jako ta vinylová, a zatímco ještě před deseti lety bychom tipovali, že kazety jsou mrtvé, dnes opět přicházejí na scénu. To dokazuje třeba i to, že některá stará nebo i nová alba různých skupin jsou nabízena na kompaktních kazetách. Digitální hudba asi mnohé lidi nudí.

Zveřejněno: 23. 10. 2023