Bude nové pouzdro Apple AirPods oplývat displejem?

Společnost Apple požádala o patent na nové pouzdro na sluchátka Apple AirPods, které by mohlo disponovat integrovaným displejem.

Zatím není jasné, zda se nejnovější nápad amerického giganta dostane do výroby, nicméně koncept je to jistě zajímavý. Nové nabíjecí pouzdro pro sluchátka AirPods by mohlo mít displej, na němž by bylo potenciálně možné zobrazovat užitečné informace a obsahy aplikací, jako jsou mapy, počasí, notifikace a ovládání hudby.

Patent současně pokrývá i hlasové povely, takže by uživatelé teoreticky mohli přepínat mezi jednotlivými aplikacemi a funkcemi s využitím hlasové asistentky Siri. O novince píše portál What Hi-Fi? s tím, že zatím není jasné, zda takový displej najde reálné využití. A také úplně nevíme, jak by takový displej mohl reálně vypadat a jaká by mohla být jeho skutečná funkce.

Nejde přitom o první případ, kdy by nějaký výrobce osadil nabíjecí pouzdro sluchátek displejem. Podle citovaného zdroje s prvním podobným řešením přišla společnost JBL, která jím vybavila svoje bezdrátové špunty Tour PRO 2.

Zveřejněno: 05. 04. 2023