Budou LG a Samsung spolupracovat na poli OLED TV?

Korejský portál The Elec přinesl poměrně překvapivou zprávu, že by dva největší tamní konkurenti mohli přece jen začít spolupracovat na poli OLED TV.

Společnost LG Display by podle nejnovějších zpráv mohla dodávat firmě Samsung Electronics WOLED panely pro její televizory. Už v polovině roku 2022 přitom finanční ředitel LG Display prozradil, že obě firmy o dodávkách WOLED panelů jednaly, nicméně tehdy se jednání nakonec zastavila.

The Elec však referuje o tom, že se spolupráce obou rivalů vrátila do hry. Obnovení rozhovorů prý souvisí se změnami v celosvětovém sektoru displejů. Samsung Electronics je v dnešní době totiž stále více závislý na čínských výrobcích displejů, kteří dominují na poli LCD displejů. Samsung Display totiž loni přestal LCD panely (QLED) vyrábět, a tak je Samsung Electronics závislý výhradně na čínské produkci.

Pokud jednání dojdou k úspěšnému závěru, mohl by Samsung začít na trh dodávat televizory s WOLED panely už v roce 2024 jakožto modely střední třídy, které budou v sortimentu umístěny pod high-endovými QD-OLED modely.

Zveřejněno: 19. 04. 2023