Chytrá kuchyňská váha AENO KS1S

V uspěchaném světě, kde lidé často nemají dostatek času na sledování své stravy a zdraví, jsou chytrá zařízení stále populárnější. Jedním z takových výrobků je chytrá kuchyňská váha AENO KS1S. Tato váha už není jenom obyčejným nástrojem pro vážení potravin, ale nabízí širokou škálu funkcí, které pomáhají sledovat nutriční hodnoty stravy a dosáhnout zdravotních cílů.

Pokud si chcete dopřát sladkou snídani, můžete si na váze naměřit správné množství ovesných vloček, mléka, ořechů a medu a zjistit, kolik kalorií vaše porce obsahuje. Nebo pokud si chcete připravit zdravý salát na oběd, můžete si na váze zvážit listovou zeleninu, rajčata, mozzarellu a olivový olej a dozvědět se, jaký tvoří podíl na vaší denní doporučené dávce bílkovin, tuků a sacharidů.

Chytrá díky aplikaci

Jednou z klíčových vlastností této kuchyňské váhy je její schopnost počítat kalorie. To umožňuje aplikace AENO pro telefony Android i iOS, která umožňuje sledovat bílkoviny, tuky, sacharidy a kalorický obsah potravin. Obsahuje databázi více než deseti tisíc potravin a jídel, a je tak snadné najít přesné údaje pro nutriční analýzu.

Tyto informace jsou základním kamenem pro plánování jídelníčku. Váha analyzuje nutriční obsah potravin a generuje podrobné zprávy, které pak pomohou upravit vaše stravovací návyky. Do aplikace si vložíte svůj osobní profil, jako věk, výšku, hmotnost, úroveň fyzické aktivity a vaše cíle, třeba úbytek hmotnosti, udržování kondice nebo nabírání svalové hmoty. Na základě těchto informací se určí denní spotřeba kalorií. Následně po vážení konzumovaných potravin se vytváří denní statistika a lze tak získat celkový přehled, jak se blížíte k cíli.

Váha může také pomoci udržovat obecné povědomí o zdravém stravování v rodině. Používat ji mohou všichni členové domácnosti, včetně dětí, a mohou se tak učit o výživových hodnotách různých potravin a skupin potravin a rozvíjet své celoživotní stravovací návyky.

Káva na váze

V aplikaci AENO nabízí váha i speciální režim kávy, který vám pomůže připravit dokonalou překapávanou nebo louhovanou kávu. Díky skleněnému povrchu odolává váha vysokým teplotám, a tak lze nádobu položit přímo na ni. Díky tomu lze dosáhnout přesného měření kávy a vody na základě doporučených poměrů pro různé varianty kávy. V praxi se nejprve zváží nádoba, vynuluje se, pak váha kávy a následně se zobrazuje hmotnost zalévané vroucí vody pro zajištění požadovaného poměru. V aplikaci jsou i stopky pro přesné sledování doby spaření, abyste dosáhli optimální chuti a aroma.

Unese toho dost

Kuchyňská váha AENO KS1S má vysokou nosnost – až osm kilogramů a umožní odměřit všechny ingredience přímo v jedné misce nebo nádobě, což zrychlí proces samotného vaření, ale ušetří i čas při úklidu. Není nic snazšího než vše odměřit a házet do jednoho hrnce a pak dát na sporák, nebo si těsto na pečení připravit v jedné misce a vložit do trouby. Citlivost váhy s krokem po 1 gramu umožňuje přesné měření i malých přísad, jako jsou bylinky a koření, což oceníte především při pečení.

Jednoduchost především

Pro každodenní použití je zásadní, aby váha nepřekážela, byla „po ruce“, dala se snadno a rychle použít, očistit a uklidit. To splňuje beze zbytku. Je snadno skladovatelná díky své kompaktní velikosti. Povrch váhy je vyroben ze tvrzeného skla, které se snadno otírá a čistí. Navíc je bezpečný pro použití s horkými nádobami, takže můžete váhu používat pro měření teplých ingrediencí bez obav z poškození povrchu.

Ovládání váhy je jednoduché a intuitivní. Pokud chcete detailní informace, zapnete váhu, spustíte aplikaci AENO, vyberete si druh vážené potraviny, a kromě hmotnosti máte hned k dispozici i nutriční hodnoty jídla. Pokud jde jen o vážení, vystačíte si s jedním tlačítkem „ON/TARE“.  

Funkce TARE umožňuje vynulovat hmotnost váhy. To je užitečné při přidávání dalších ingrediencí v jedné nádobě. Stiskem tlačítka můžete nastavit váhu na nulu a pokračovat ve vážení dalších ingrediencí.

Váha je vybavena jasným a čitelným LED displejem, který zobrazuje jak měřené hodnoty, tak jednotky a případně stav baterií.

Shrnutí

Chytrá kuchyňská váha AENO KS1S je vynikajícím pomocníkem. S její pomocí můžete přesně zvážit potraviny, sledovat jejich nutriční hodnoty a kalorie a plánovat svůj jídelníček. Může vám pomoci dosáhnout vašich fitness cílů, zapojit celou rodinu do zdravého stravování a vytvořit si zdravé stravovací návyky. Nebo si jen můžete navážit ingredience na poctivé české buchty s tvarohem…

Zveřejněno: 25. 05. 2023