Copland CSA70 – integrovaný zesilovač jako kompromis v portfoliu výrobce

Společnost Copland doplnila svoje modely integrovaných zesilovačů CSA100 a CSA150 o nejlevnější (ale stále „prémiově“ ceněný) model CSA70.

Ten na rozdíl od dvou dražších sourozenců není hybridní (tedy lampovo-tranzistorový), ale čistě tranzistorový. Další technologie výkonového zesilovače jsou stejné jako u CSA100 a CSA150, jen tentokrát při 70 W na kanál a 8 ohmech.

Copland CSA70 si rozumí s digitálními i analogovými vstupy. K dispozici jsou tři linkové vstupy, dva optické a jeden koaxiální, USB a MM phono. Pokud jde o výstupy, máme tu linkový výstup, pre-out terminál a 6,3mm výstup na sluchátka v předním panelu.

Zajímavostí je například i motorizované ovládání hlasitosti, které v cestě signálu na rozdíl od digitálních ovladačů nepotřebuje žádnou elektroniku navíc.

A nakonec cena? Zesilovač Copland CSA70 je i přes poměrně vysokou cenovku stále nejdostupnějším zesilovačem z dílny své značky. Ve Velké Británii za něj zaplatíte 2.988 liber, což je v přepočtu něco málo přes 90 tisíc korun. Za svoje peníze si můžete vybrat buď černý nebo stříbrný čelní panel.

Zveřejněno: 24. 11. 2021