Designová řada realme GT Master Edition – zabiják drahých telefonů

Firma Realme oslavila 100 milionů prodaných smartphonů po celém světě a uvedla na trh dva nové telefony řady GT označované jako „zabiják vlajkových lodí“: realme GT Master Edition a realme GT Explorer Master Edition.

Rozšířilo tak své portfolio do segmentu dostupné vyšší třídy. Společnost také potvrdila vstup do kategorie notebooků a představila realme Book, tenký notebook s 2K displejem a osobitým designem. Jde o další důležitý krok při budování AIoT ekosystému 1+5+T a rozšiřování portfolia o další položky.

Realme GT Master Edition: Vlajková loď s nejlepším designem 2021

Nové realme GT Master Edition v sobě spojuje elegantní design s pokročilými technologickými schopnostmi, aby co nejvíc probudilo mezi mladými uživateli kreativitu a touhu po objevování. Jde o přístroj vyšší třídy, který je dostupný, ale i výjimečný.

Telefon GT Explorer Master Edition je dědicem výkonu vlajkové lodi realme GT. Disponuje totiž procesorem Qualcomm Snapdragon 870 s až 12 GB RAM. Druhá novinka GT Master Edition využívá procesor Snapdragon 778 5G s 8 GB RAM. Oba telefony řady GT Master Edition podporují chladící systém Vapor Chamber, který rovněž převzaly od zabijáka vlajkových lodí realme GT. Stejně jako vrcholný model tedy zvládnou i ty nejnáročnější herní zážitky.

GT Master Edition nabízí také 32Mpx selfie fotoaparát a 64Mpx hlavní kameru. U GT Explorer Master Edition pak fotoaparát disponuje 50Mpx hlavní kamerou Sony IMX766 s optickou stabilizací obrazu. U obou modelů si užijete kvalitní obraz s 120Hz displejem Samsung AMOLED. GT Explorer Master Edition využívá 56stupňový zahnutý displej s možným nastavením jasu až na úroveň 10240 a podporou HDR10+. Nechybí ani podpora duálních reproduktorů Dolby Atmos a haptická odezva.

Ceny realme GT Master Edition začínají na 399 amerických dolarech. Tolik by měla stát verze 6GB + 128GB, vyšší verze 12GB + 256GB bude k dostání za 449 dolarech.

Realme Book: první realme notebook uchvátí 2K displejem a cenou

První notebook společnosti Realme se pyšní 14,9 milimetrů tenkým kovovým tělem a bude k dispozici ve dvou barevných variantách, v modré a šedé. Disponuje 14palcovým 2K displejem se špičkovým jasem 400 nitů a poměrem obrazovky 3:2. V porovnání s tradičními obrazovkami s poměrem stran 16:9 dokáže v softwaru Microsoft Office zobrazit více informací.

Book pohání procesor Intel Core 11. generace. Bezproblémové hraní i těch nejnáročnějších her zajišťuje dvouventilátorový systém Strom Cooling. Notebook je vybaven dvoukanálovou pamětí LPDDR4x o velikosti až 16 GB RAM a úložištěm PCIe SSD o velikosti až 512 GB a díky 65W technologii Super-Fast Charge si uživatelé nemusí lámat hlavu ani s výdrží baterie, na plné nabití zvládne až 11 hodin práce.

Je vybaven konektorem Thunderbolt nebo USB 4 (pouze ve verzi i5), 3,5milimetrovým portem pro sluchátka, portem typu A a C a poradí si také s novou technologii Wi-Fi 6.

O kvalitní zvuk se starají dva reproduktory Harman, které podporují formát DTS HD. Duální mikrofony zvládají potlačit okolní hluk.

Funkce „PC Connect“ navíc umožňuje uživatelům synchronizovat notebook se svým mobilním telefonem a snadno přistupovat ke všem aplikacím, takže práce i studium jsou ještě pohodlnější. V notebooku je předinstalovaný operační systém Windows 10.

Cena realme Book začíná na 749 USD, za kterou bude k mání  veze i3 8GB + 256GB, verze i3 8GB + 512GB se bude prodávat za 799 USD, verzi i5 8GB + 512GB lze pořídit za 969 dolarů a i5 16 GB + 512 GB za 999 USD.

 

Zveřejněno: 23. 08. 2021