Dnešní novinka Realme 8 5G zpřístupní sítě 5G každému

Nejrychleji rostoucí značka smartphonů na světě Realme sází na kombinaci nejnovějších technologií, přitažlivý design a nízkou cenovku. Oslovovat chce hlavně mladou generaci a všechny, kteří si život bez výkonného trendy telefonu už nedokáže představit. Aktuálně proto představuje Realme 8 5G, nejdostupnější telefon s podporou sítí páté generace, a Realme C21 s neúnavnou baterií.

Realme 8 5G má svou hlavní devízu zahrnutou už v názvu. Byl stvořen pro bezproblémový chod v prostředí sítí páté generace, které už pomalu přicházejí i k nám. Novinka od Realme se stává nejdostupnějším telefonem s podporou této technologie. Zárukou dostatečného výkonu je procesor Dimensity 700 5G se 4 GB nebo 8 GB operační pamětí.

Telefon nabízí úložiště o velikosti úctyhodných 128 GB a podporou až 1TB paměťových karet. Vzhledem k tomu, že všechny smartphony od Realme jsou určeny hlavně pro mladé, kteří tráví dlouhé hodiny u her a videí, dali si v Realme záležet i na displeji. Ten má rozměry 6,5 palce, FullHD+ rozlišení a potěšující 90Hz obnovovací frekvenci.

Nezklame ani fotoaparát se sestavou tří objektivů: primární 48Mpx objektiv, portrétní čočku od B&W a 4cm makro objektiv. K tomu přidává kvalitní noční mód s pěti filtry, díky nimž budou mít i snímky pořízené pod rouškou tmy excelentní kvalitu.

Baterie s podporou chytré úspory

Telefon se rovněž pyšní příjemnými rozměry (šířka 8,5 mm, váha 185 g) a 5000mAh baterií s pohotovostním režimem až 22 dní a podporou úspory baterie. Ta sama vyhodnocuje využívání baterie a přepíná z 5G sítě na 4G, čímž dokáže uspořit o 30 % energie víc než běžné 5G telefony.

Stejnou kapacitu baterie má překvapivě i model nižší střední třídy Realme C21, který značka také představila. Jeho DNA je čitelné jasně: jde o minimalistický spolehlivý telefon, který uživatele nenechá na holičkách v práci ani na cestách. Výrobce uvádí délku pohotovostního režimu až 47 dní! Model Realme C21 ale přináší i kvalitní displej a k zahození není ani hlavní 13 Mpx fotoaparát. Ten nabízí třeba funkci PDAF pro rychlejší a přesnější zaostření.

 

Zveřejněno: 13. 05. 2021