Elac představuje stolní aktivní reproduktory

Značka Elac představila dvojici aktivních stolních reproduktorů Elac Debut ConneX, které jsou kompaktní a disponují zajímavými možnostmi konektivity.

Elac Debut ConneX DCB41 jsou vůbec první aktivní reproduktory značky, doposud se výrobce zabýval pouze pasivními, cenově dostupnými modely. Se svými rozměry 25 × 14 × 20 cm se rozhodně nejedná o žádné velké bedny, což je ale na druhou stranu výhoda – perfektně se vám vejdou třeba na stůl k počítači.

Jeden z reproduktorů v sobě obsahuje veškeré vstupy, zesilovač i napájení. Oba reproduktory pak disponují 19mm měkkým kopulovým výškovým měničem a 10cm polypropylenovým středním a basovým měničem. Zesilovač v jednom z reproduktorů obsahuje dvojici 50W zesilovačů Class D.

Basovou linku v kompaktních reproduktorech posiluje technologie Elac Xbass Enhancer, kterou ovšem můžete i deaktivovat. Výhodou je integrovaný předzesilovač, díky němuž můžete reproduktory jednoduše propojit s gramofonem. Kromě toho se v sekci konektivity dočkáme ještě HDMI ARC, USB typu B a digitálního optického vstupu. Bezdrátové přehrávání zajišťuje Bluetooth s podporou kodeku aptX. Cena byla stanovena v přepočtu na necelých 14 tisíc korun.

Zveřejněno: 15. 12. 2022