Electrolux bojuje proti tzv. fast fashion

Víte, co je to slow fashion? Udržitelná móda, která spočívá v nakupování menšího počtu kvalitnějších oděvů. Je v přímém rozporu k fast fashion, což je dnešní trend.

V rámci tohoto trendu se jen v chilské poušti Atacama ročně vyhodí asi 39 tisíc tun oblečení. Průměrně si pak člověk obleče jeden kus oblečení jen desetkrát a vyhodí ho ve chvíli, kdy je ještě plně funkční a nositelné. Společnost Electrolux společně s designérským duem Rave Review teď motivuje veřejnost, aby se tato čísla co možná nejvíce snížila. Vytvořili totiž jedinečnou kolekci originálních kousků oblečení, které vznikly upcyclingem vyhozených oděvů posbíraných právě na poušti Atacama.

Podle Electroluxu musíme změnit způsob, jakým zacházíme se svým oblečením, které nosíme, a jak o něj pečujeme. To souvisí například i se způsobem praní. Kromě toho, že Electrolux ve svých pračkách prosazuje stále nové technologie, jež snižují spotřebu energie a mají pozitivní dopad na životnost oblečení, motivuje lidi k tomu, aby spotřebu vody a energie snížili i svými pracími návyky. Například tím, že by snížili teplotu praní, prali méně, prali více v páře a také při plném objemu.

Více informací o celé problematice naleznete zde.

Zveřejněno: 29. 09. 2022