Elektronika na léto: A co třeba hudební brýle?

Pokud bez hudby neuděláte ani krok, pak pro vás máme tip na zajímavou alternativu ke sluchátkům –speciální sluneční brýle s vestavěnými reproduktory, které umožňují vnímat během poslechu i zvuky z okolí.

Jejich typickým příkladem a zároveň průkopníkem je druhá generace brýlí Bose Frames (s cenou 7.490 Kč) s polarizovanými skly. K dostání jsou dva elegantní modely a také provedení optimalizované pro sportovní využití.

Díky tomu, že jsou reproduktory vestavěné v raménkách úzce směrovány k uším, slyší plnohodnotně jejich zvuk pouze uživatel a okolí je zasaženo jen minimálně. K telefonu se připojují bezdrátově pomocí Bluetooth a díky vestavěnému mikrofonu fungují také jako handsfree. Modely pro běžné nošení hrají na jedno nabití až 5,5 hodiny.

Ženy volí obvykle brýle Bose Frames Soprano (na úvodním obrázku) se zaoblenými obroučkami a muži naopak Bose Frames Tenor v hranatém designu. Sportovní provedení Bose Frames Tempo s osmihodinovou výdrží je mechanicky velmi odolné, má hutnější basy a vyšší výkon vhodný pro poslech při jízdě na kole.

Samostatně jsou jako doplňky v prodeji další snadno vyměnitelná skla. Podle modelu jsou k dispozici růžová, fialová nebo zrcadlová modrá či stříbrná. V případě zájmu lze také u optika nechat vyrobit a do obrouček zasadit skla dioptrická.

Zveřejněno: 13. 06. 2022