Extra dlouhý HDMI kabel může mít až 20 metrů

Společnost QED představila svůj HDMI kabel Performance Optical Ultra High Speed, který je navržený k tomu, aby přenášel komprimované video v kvalitě až 48 Gb/s 10K@120Hz.

Výkonný kabel nabízí certifikaci HDMI 2.1 a výrobce uvádí, že jde o dokonalé řešení pro moderní audiovizuální instalace. Novinka umí zpracovat veškeré současné standardy HDMI včetně výše uvedeného videa, Dolby Atmos a obrazové HDR (High Dynamic Range).

QED navrhuje kabely pro audiovizuální využití už téměř 50 let, a to jak analogové, tak digitální. Technologie Ultra High Speed ​​Active Optical Technology kombinuje měděné jádro s optickým vláknem, které se chlubí schopností odolávat degradaci dat na extrémně dlouhé vzdálenosti, a to bez nutnosti externího napájení.

Nejkratší kabel nové série je 7,5 metru dlouhý a stojí 140 liber (asi čtyři tisíce korun), ten nejdelší, 20metrový, pak vyjde na 200 liber (necelých šest tisíc korun). A mezitím se nacházejí ještě tři délky, samozřejmě příslušně cenově odstupňované: 10, 12 a 15 metrů.

Zveřejněno: 23. 02. 2022