FiiO R7: Stolní streamer a přehrávač hudby ve vysokém rozlišení

FiiO uvádí na trh svoje první stolní zařízení, které slouží jako přehrávač hudby ve vysokém rozlišení a současně streamer. Model R7 navíc bude poměrně levný.

Zajímavé je, že se nejedná jen o streamer, ale v jednom balení dostanete třeba i vyvážený sluchátkový zesilovač. Kromě toho si sem můžete lokálně ukládat svoje hudební soubory, přičemž k dispozici je i podpora formátů ve vysokém rozlišení včetně MQA. To celé můžete zkombinovat buď s aktivními reproduktory, se sluchátky nebo s obojím najednou.

Zařízení bude podporovat také aktivní reproduktory FiiO SP3, které budou teprve uvedeny na trh. Po hardwarové stránce dostanete digitálně-analogové převaděče (DAC) ESS Sabre ES9068AS a zesilovací čipset stolní úrovně THX-788+.

Co se týče konektivity, jsou součástí zařízení FiiO R7 také optické a koaxiální vstupy, USB porty, dvoupásmová Wi-Fi (2,4 GHz a 5 GHz) či Bluetooth 5.0. Celé to běží na operačním systému Android 10. Díky čipsetu Qualcomm Snapdragon 660 podporuje zařízení kodeky AAC, SBC, aptX, aptX HD, LDAC a LDHC.

Streamer FiiO R7 vyjde na nějakých bratru 700 amerických dolarů, čili něco přes 15 tisíc korun. Což v porovnání s konkurencí rozhodně není mnoho.

Zveřejněno: 03. 03. 2023