Fractal Design má nové vodní chlazení Lumen

Hráčská komunita je specifická tím, že svůj hardware co nejvíce přizpůsobuje obrazu svému – a výrobci jim v tom výrazně vycházejí vstříc.

Jedním z těchto výrobců je i švédský Fractal Design, který aktuálně rozšiřuje svoje portfolio vodního chlazení o nový vodník Lumen, který dokáže celé chladicí řešení mimo jiné i barevně sladit. A to pomocí šesti adresovatelných LED diod, které umožňuje nastavení úrovně podsvícení chladiče. Celý světelný vzhled se pak ovládá z RGB UI základní desky.

Zajímavý je i další detail, a sice možnost nastavení odnímatelného vršku pumpy v intervalech 90 stupňů tak, aby bylo logo vždy nastaveno do vodorovné polohy. A navíc díky tomu, že je na chlazení dopředu nanesená tepelná pasta, umožňuje tohle řešení velice snadnou instalaci.

Výhodou je i podpora všech běžných patic Intel a AMD, což zajišťuje vysokou kompatibilitu. K certifikacím, které chlazení v době psaní tohoto článku podporuje, pak patří následující: Asus AURA, Gigabyte Fusion, MSI Mystic Light, Razer Chroma a ASRock Polychrome. Jde dopředu nainstalovaná nastavení již při spuštění nového chlazení v počítači.

Zveřejněno: 01. 09. 2021