Francouzi představují prémiový soundbar za prémiovou cenu

Francouzská společnost Devialet představila Dione, prémiový 5.1.2kanálový soundbar s podporou Dolby Atmos, který má taktéž prémiovou cenu.

Novinka stojí 2.400 dolarů (více než 50 tisíc korun) a za tu cenu dostanete mírně futuristický vzhled zařízení, které nezabírá příliš mnoho místa. Vždyť je pouhých 77 mm vysoké. Součástí balení je 17 vlastních měničů značky Devialet, včetně osmi subwooferů s dlouhým dosahem. Výsledkem je 5.1.2kanálový zvuk s plnou podporou Dolby Atmos.

Diane využívá technologie značky Devialet, ať už použité dříve či nikoliv, jejichž účelem je vylepšení zvuku. Například SPACE podle všeho „konvertuje“ jakýkoliv zvukový obsah na 3D Dione 5.1.2 Audio. Advanced Dimension Experience (ADE) zase využívá modelování paprsku pro lepší „ponoření“ do 3D zvuku. A ORB zase umožňuje kouli uprostřed soundbaru přizpůsobit se mechanicky a akusticky pozici soundbaru.

Zajímavé je, že Dione podporuje přimontování na zeď i umístění na nábytek díky internímu gyroskopickému senzoru, který automaticky detekuje pozici soundbaru a podle toho se zkalibruje. Kromě toho můžete využít aplikaci Devialet pro skenování místnosti a další kalibrování soundbaru Dione.

Zveřejněno: 31. 03. 2022