Gramofon Pro-Ject X2 B má vyvážené XLR výstupy

Nadšenci do vinylů můžou opět jásat. Známý výrobce Pro-Ject jim připravil gramofon X2 B, který náleží do jeho série True Balanced Connection.

Do této série se řadí modely, které jsou schopné vytvářet zcela vyvážené systémy. Kromě standardních phono RCA výstupů jsou k dispozici i mini-XLR výstupy, které už známe například z gramofonu Pro-Ject X8.

Novinka je k dispozici ve čtyřech povrchových úpravách, a to v ořechové dřevěné dýze, lesklém černém provedení nebo černé či bílé saténové barvě. Šasi gramofonu má obdélníkový tvar, a je z MDF materiálu obráběného na CNC strojích.

Vyvážené XLR výstupy jsou podle výrobce lepší než RCA v tom, že dokáží lépe eliminovat šum či chcete-li elektrosmog vytvářený bezdrátovými sítěmi a ostatními elektronickými zařízeními. Pro-Ject tvrdí, že jeho model X2 B je „hudební gramofon, který dodává hluboké, detailní hloubky, čisté vysoké frekvence a poutavé, dobře podané střední pásmo. To vše za nějakých 1.700 amerických dolarů, čili v přepočtu něco málo přes 40 tisíc korun.

Zveřejněno: 08. 08. 2022