Gramofony Monoprice Monolith s dobrým poměrem ceny a výkonu

Společnost Monoprice představila novinky mezi svými gramofony, konkrétně modely Monolith 600045, 600046 a 600047, s prémiovými komponentami a dobrým poměrem ceny a výkonu.

Gramofony disponují pohyblivými magnetickými přenoskami Audio-Technica, hliníkovými talíři a raménky z uhlíkových vláken. Jejich součástí je i nastavitelné protizávaží a tzv. antiskating neboli kompenzace dostředné síly proti přeskakování a neúměrnému opotřebovánváí gramofonové jehly na jedné straně.

Dokonce i nejlevnější ze všech tří nových modelů, Monolith 600045, je vybavený přenoskou značky Audio-Technica, a to konkrétně modelem AT-3600L. Oba dražší gramofony jsou pak vybaveny přenoskami Audio-Technica AT-VM95E.

Všechny tři gramofony jsou osazeny phono i linkovými výstupy přes vestavěný stereo předzesilovač, které umožňují spojení s jakýmkoliv linkovým vstupem u zesilovače nebo aktivních reproduktorů. Díky integrované bezdrátové technologii Bluetooth je gramofony možné jednoduše propojit s jakýmkoliv kompatibilním zařízením.

Součástí všech tří modelů je také USB výstup pro přímé propojení s digitálně-analogovým převodníkem (DAC) nebo počítačem. A cena? Ta začíná u nejlevnějšího modelu na velmi příjemných 199 dolarech (cca 4.300 Kč).

Zveřejněno: 21. 02. 2022