HiFi Rose RS520 je all-in-one síťové streamovací zařízení

Jihokorejská společnost HiFi Rose představuje nové all-in-one síťové streamovací zařízení RS520, které v sobě kombinuje výhody síťového „streameru“, integrovaného zesilovače a DAC.

Platforma RoseOS zajišťuje intuitivní uživatelské rozhraní, v němž můžete ovládat místní a síťové přehrávání médií. K dispozici jsou také podpora 4K videa, přehrávání CD a ripování či integrace streamovacích služeb, včetně Spotify Connect nebo Roon.

Výrobce slibuje například to, že je tohle zařízení schopné přenášet čistá audio data na DAC (digitálně-analogový převaděč). Na bit dokonalý přenos dat zajišťuje také cachovací technologie Rose Audio Server, DSD a PCM audio dekodér.

Součástí balení je také class-AD zesilovač, který využívá nový FET z nitridu gallia (GaN). V porovnání se silikonovými FET je zde výrazně redukuje „mrtvý čas“ cca o 1/3, a tím maximalizuje linearitu. Zatím netušíme, kolik bude novinka od HiFi Rose stát, ale o nic levného rozhodně nepůjde. Jihokorejský výrobce si totiž sebevědomé cenovky může dovolit.

Zveřejněno: 08. 12. 2022