Huawei slibuje 11palcový vlajkový tablet

Společnost Huawei na 27. července plánuje uvedení systému HarmonyOS 3 a dalších novinek – o těch hardwarových se začínáme dozvídat postupně z upoutávek.

První upoutávka nám ukazuje vlajkovou řadu tabletů Huawei MatePad Pro, konkrétně model MatePad Pro 11, což samozřejmě naznačuje 11palcovou úhlopříčku displeje tohoto zařízení.

Na rozdíl od předchozích generací tabletů bude mít novinka kulatý modul fotoaparátu, podobně jako řada smartphonů Mate. O evidentně vcelku elegantním zařízení toho zatím moc dalšího nevíme, zveřejněný snímek jinak ukazuje jen červené tlačítko pro zapínání a naznačuje stereo reproduktory.

Má se jednat o první tablet od Huawei vybavený právě platformou HarmonyOS 3. U té se kromě různých inovativních funkcí můžeme pravděpodobně těšit i na lepší komunikaci mezi jednotlivými zařízeními přesně v duchu hesla „One As All, All As One,“ kterým se Huawei chlubí.

Kromě výše uvedeného známe jen certifikaci organizace 3C z června, podle které bude tento tablet vybaven 40W nabíjecí technologií Huawei Supercharge nebo 4G připojením.

Zveřejněno: 20. 07. 2022