Integrovaný zesilovač Marantz zvládne i streamovací služby

V poslední době jsme svědky fúze tradičního Hi-Fi světa s tím digitálním. Což je ostatně případ i nejnovějšího přírůstku v portfoliu značky Marantz.

Tím je integrovaný zesilovač s prostým označením Model 40n, který sice navazuje na Model 30 z roku 2020, ale je tu jeden „malý“ rozdíl. Model 30 byl totiž tradičním stereo zesilovačem, zatímco novinka uspokojí i vaše streamovací potřeby.

To je možné díky integrované streamovací platformě HEOS, která s sebou přináší Spotify Connect, Amazon Music a Tidal. Vaše digitální hudební knihovna je díky novému řešení otevřena až 24bitovému/192kHz zvuku (PCM) a DSD až do 5,6 MHz. A dále tu máme podporu Apple AirPlay 2 nebo technologie Bluetooth. A to samozřejmě není zdaleka všechno.

Zesilovač pro zesilování jako takové využívá řešení Class A/B s celkovým výstupem 70 wattů na kanál. Díky oddělení obvodů zdroje energie a zvuku, krátkým signálovým trasám a extra silnému stínění se výrobce přirozeně snaží o co nejvyšší redukci dopadů vnějšího rušení (interference).

A kolik za to všechno dáte? Marantz Model 40n vás vyjde v černém nebo stříbrno-zlatém provedení na 2 499 eur, což je v přepočtu cca 60 tisíc korun.

Zveřejněno: 17. 02. 2022