iPhone SE 3 údajně bude už v březnu a s 5G

Analytik agentury Bloomberg Mark Gurman upřesnil datum, kdy by měl být oficiálně představený nejnovější malý smartphone od Applu, iPhone SE 3.

Předpokládané datum uvedení modelu je podle něj buď 8. březen, případně nějaký den okolo. Zatím není nic oficiální, samozřejmě. Přesné datum organizace předváděcí akce je samozřejmě plně v režii Applu.

Co však už víme téměř s jistotou je fakt, že iPhone SE 3 bude vůbec prvním nízkorozpočtovým iPhonem s podporou nejnovější síťové technologie 5G. Čekejte také novější procesor (A15 Bionic?) a vylepšený fotoaparát. To je však všechno – nový model má totiž vypadat přesně jako jeho předchůdce, představený už v roce 2020.

A to je dobře, protože právě řadou SE cílí Apple na konzervativnější zákazníky, kteří chtějí využívat prostředí iOS, ale nechtějí utrácet za nejčerstvější hardware v „plnohodnotných“ iPhonech představovaných vždy na podzim. A navíc se jim stále líbí design původních iPhonů, které řada SE připomíná. S iPhonem SE tak americký výrobce sází na jistotu. Progresivní zákazníci si totiž přijdou na své v září.

Zveřejněno: 08. 02. 2022